Slušajte Radio 31 Plus pomoću:

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime


SLUSATE RADIO 31 PLUS UZICE:

Prikaz rezultata 1 do 10 od 10
  1. #1
    vessna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,159
    Thanked: 1423

    Vegetarijanska jela - Recepti

    Vegetarijanska jela - Recepti


    Przena Bukovaca


    Sastojci;

    500 gr.Bukovace
    so
    biber
    prezle
    glavica crnog luka
    biljni margarin

    Priprema:
    Bukovace ocistimo. Ako se radi o krupnim primjercima narezemo ih na 2-3
    komada, potresemo biberom i soli, te ih uvaljamo u prezle. Zatim
    ih pecemo na proprzenim kockama luka oko 20 minuta.

  2. #2
    vessna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,159
    Thanked: 1423

    Odg: Vegetarijanska jela - Recepti

    Vitaminski napitak od šargarepe, celera i đumbira


    Sastojci;

    Za jednu osobu:
    veća šargarepa,
    grančica celera sa listovima,
    veća pomorandža
    komadić od 2 cm korena đumbira

    Priprema;
    Dobro operite povrće, šargarepu i đumbir oljuštite, isecite na manje komade i izblendirajte.
    Dodajte celer i oljuštenu i na kocke isečenu jabuku.
    Sve još jednom ispasirajte i sok je spreman za posluženje.

  3. #3
    vessna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,159
    Thanked: 1423

    Odg: Vegetarijanska jela - Recepti

    Kolačići sa orasima

    Sastojci;

    300 g pirinčanog brašna
    200 g Polimark stonog margarina,
    160 g šećera,
    kesica vanilin šećera,
    2 jaja,
    250 g oraha,
    1/2 praška za pecivo

    Priprema;
    Sve sastojke veoma pažljivo sjedinite.
    Ukoliko vam se čini da je smesa ređa, dodajte još malo brašna.
    Oblikujte kolačiće po želji, a zatim ih ispecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, od 15 do 20 minuta.

  4. #4
    vessna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,159
    Thanked: 1423

    Odg: Vegetarijanska jela - Recepti

    Medenjaci punjeni voćem

    Sastojci;
    400 g medenjaka,
    300 g smrznutog voća (malina, jagoda, crveni miks...)
    0,2 l Polimark šlag krema

    Priprema;
    Smrznuto voće otopite na sobnoj temperaturi. Medenjake pažljivo izdubite kašikom, pa ih napunite otopljenim voćem. Polimark šlag krem dobro umutite
    mikserom dok ne dobijete čvrst sneg. Medenjake ukrasite šlagom i servirajte u korpicama.

  5. #5
    vessna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,159
    Thanked: 1423

    Odg: Vegetarijanska jela - Recepti

    Tofu salata sa graskom


    Sastojci:

    150g barenog tofua,
    200g kuvanog pirinča,
    100g mariniranih pečurki,
    2 sveže crvene paprike,
    1 manji prepečeni plavi paradajz,
    200 g kuvanog graška,
    so,
    biber,
    1 kašika umeboši sirćeta
    1 kašika hladno ceđenog maslinovog ulja

    Priprema:
    Ohlađen pirinač se pomeša sa iseckanim barenim tofuom, kockicama pečenog plavog paradajza, mariniranim pečurkama, iseckanom crvenom paprikom i ohlađenim kuvanim graškom. Na kraju dodati soli i bibera po želji, preliti umeboši sirćetom i maslinovim uljem i sve promešati.

  6. #6
    vessna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,159
    Thanked: 1423

    Odg: Vegetarijanska jela - Recepti

    Janija


    Sastojci:

    desetak glavičica krupnog arpadžika ili vlašca (luk),
    3-4 kašike maslinovog ulja,
    2 kašike integralnog brašna,
    nekoliko češnjeva belog luka,
    1 list lovora,
    malo majčine dušice,
    1 struk celera,
    malo peršuna...
    2 šolje mlevenog paradajza (iz zamrzivača, ili soka od paradajza),
    nekoliko krompira,
    so,
    biber,
    2-3 kašike seckanog peršunovog lista.



    Priprema:
    Zagrejte dobro maslinovo ulje pa spustite na njega glavice navedenog luka, a ako ga nemate, stavite nekoliko glavica sitno seckanog običnog luka. Kad luk ostakli, dodajte brašno, a malo zatim i sitno seckani beli luk. Uvežite kanapom u kiticu list lovora, malo majčine dušice, jedan struk celera i grančicu peršuna, pa i ovo položite na ulje. Mleveni paradajz (ili gust sok od paradajza) ubacite u masu; očistite krompir, isecite ga na kockice, pa dodajte i njega. Sve osolite i zabiberite, dobro izmešajte varjačom i nalijte hladnom vodom, ali samo da ogrezne. Ostavite na vatri da krčka, a kad je povrće gotovo, pospite ga seckanim peršunom i poslužite vrelo.

  7. #7
    vessna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,159
    Thanked: 1423

    Odg: Vegetarijanska jela - Recepti

    Sampinjoni punjeni orasima


    Sastojci:
    16 velikih šampinjona kojima je odstranjena drška
    1 šolja polutki oraha + 16 za garniranje,
    2 kašike sitno seckanog peršuna,
    1 čen belog luka,
    ˝ šolje kuvanog crvenog sočiva,
    4 kašičice balzamiko sirćeta
    1 kašičica sušene usitnjene žalfije,
    2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja,
    ˝ šolje supe od povrća



    Priprema:
    U blenderu izmiksajte orahe sa peršunom i belim lukom tok ne postane gusta pasta. Dodajte sočivo, 2 kašike sirćteta i žalfiju; miksajte ponovo dok masa ne postane izjednačena. Posolite i zabiberite po želji. Svaki šampinjon punite smesom vodeći računa da ostane dovoljno za sve šampinjone. Na kraju na svaki šampinjon stavite polutku oraha odozgo. U dublji sud sipajte ulje i zagrejte na srednju temperaturu. Pečurke postavite tako da okrugla strana bude u posudi i pržite 5 minuta ili dok pečurke ne počnu da puštaju sok i povremeno protresite posudu. Pažljivo dodajte supu od povrća i smanjite temperaturu. Kuvajte dok pečurke ne omekšaju, a fil ne dobije braon boju. Izvadite pečurke i dodati preostale 2 kašike sirćeta. Kuvajte još dva minuta dok se sos ne zgusne.
    Poslužite počurke prelivene sosom.

  8. #8
    vessna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,159
    Thanked: 1423

    Odg: Vegetarijanska jela - Recepti

    Palacinke od kupusa

    Sastojci;
    100g projinog brašna.
    1/2 glavice svežeg kupusa,
    1/2 litra mleka,
    1 jaje,
    1/2 šoljica ulja,
    so,

    Priprema:
    izrendajte kupus što sitnije, posolite ga i ostavite da pusti sok. Umutite jaje, mleko, ulje i dodajte kupus. Dodajte projino brašno.Testo treba da bude malo gušće nego za palačinke. Ispecite palačinke, da porumene.
    Služite toplo, uz jogurt.

  9. #9
    vessna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,159
    Thanked: 1423

    Odg: Vegetarijanska jela - Recepti

    Pikantni prženi tofu

    Sastojci:

    150 gr tofua
    2 kašike ulja
    1/2 glavice luka
    1/2 zelene babure
    2 čena belog luka
    2 kašike soja sosa

    Priprema:
    Ocedite tofu, isecite ga na kockice. Iseckajte luk i papriku, pa sve zajedno prodinstajte oko pet minuta, neprekdino mešajući. Dodajte začine i dinstajte još desetak minuta, a po potrebi dodajte još malo ulja.


    Izbor povrća možete menjati po ukusu i sezoni.

  10. #10
    vessna's Avatar
    Registrovan
    Nov 2010
    Lokacija
    Rusija
    Postovi
    17,159
    Thanked: 1423

    Odg: Vegetarijanska jela - Recepti

    Testenina sa 4 vrste sira


    Sastojci:
    500 g testenine (pene, rigatoni, fusile...)
    4 žumanceta
    2 dl mleka
    100 g ementalera
    100 g gorgonzole
    50 g kačkavalja (trapist, gauda…)
    50 g rendanog parmezana


    Priprema:
    Na pari mešajte mleko s parmezanom i na kockice isečenim drugim vrstama sira da se sir otopi, a sos zgusne. Sklonite s vatre i umešajte jedno po jedno žumance. Prelijte preko kuvane testenine.

Slične Teme

  1. Posna jela
    By vessna in forum Kulinarstvo
    Odgovori: 108
    Zadnji Post: 13.03.2023, 22:41
  2. Za gurmane - razni recepti!
    By vessna in forum Kulinarstvo
    Odgovori: 958
    Zadnji Post: 05.06.2017, 11:02
  3. Soja - jela od soje
    By vessna in forum Kulinarstvo
    Odgovori: 7
    Zadnji Post: 01.08.2013, 18:24

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •